Υγεία

 

Γυμναστείτε "Ξοδεύοντας" Μόνο Θερμίδες!

Γυμναστική & Περπάτημα

Αν σας βασανίζουν οι τύψεις επειδή δεν πήγατε στο γυμναστήριο μην το σκέφτεστε.

Τώρα μπορείτε να οριοθετήσετε μια διαδρομή μερικών χιλιομέτρων, να φορέσετε άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια, να ανοίξετε την πόρτα του σπιτιού σας και να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε!

Και όλα αυτά με έναν εύκολο και γνώριμο τρόπο, έναν τρόπο που έχετε μάθει από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωή σας, απλά γυμναστείτε περπατώντας!

30 λεπτά (μπορείτε και πιο πολύ αν υπάρχει η δυνατότητα και η διάθεση) είναι αρκετά!

Μάλιστα σε καθημερινή βάση είναι τεκμηριωμένο επαρκώς από την επιστήμη ότι μπορούν να κάνουν θαύματα τόσο στην υγεία μας όσο και στην εμφάνιση μας.

Ξεκινήστε τα πρώτα 5-10 λεπτά με χαλαρό ρυθμό για να "ζεσταθείτε" και έπειτα αυξήστε την ένταση ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, αλλά και τη διάθεσή σας.

Διατηρήστε ένα σταθερό ρυθμό βαδίσματος για τον χρόνο που απομένει και μη σταματήσετε καθόλου μέχρι το τέλος της απόστασης.

Αν θέλετε να δυσκολέψετε τα πράγματα και γιατί όχι να ανεβάσετε το επίπεδο της άσκησής σας, επιλέξτε ένα γρήγορο βηματισμό (όχι jogging) και ανηφορικές διαδρομές, ακόμη και σκάλες (για να σμιλέψετε ακόμη περισσότερο πόδια και γλουτούς).

Επιπλέον, ενισχύστε και το μυϊκό σύστημα του κορμού σας κινώντας τα άνω άκρα.

Κρατήστε τα χέρια σας ελαφρώς λυγισμένα, σφίγγοντας τα σε γροθιές και κινείστε τα μέχρι το ύψος του σαγονιού, χωρίς να τα απομακρύνετε από το επάνω μέρος του σώματος.

Ταυτόχρονα μαζέψτε την κοιλιά σας, χωρίς όμως να κρατάτε την αναπνοή και φανταστείτε ότι τραβάτε τον αφαλό προς τη σπονδυλική στήλη.

Με τον τρόπο αυτό θα ενεργοποιήσετε και θα ενισχύσετε τους κοιλιακούς σας, αλλά και τους μυς που εκτείνονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης.

Φροντίστε η αναπνοή σας να είναι φυσιολογική και σε καμία περίπτωση να μην λαχανιάζετε.

Τέλος, αφού ολοκληρώσετε το συνεχόμενο 30λεπτο περπάτημα, αφιερώστε 5-10 λεπτά (αντίστοιχα με το ζέσταμα) στην αποθεραπεία σας, εκτελώντας στατικές  ασκήσεις διατάσεων των κύριων μυϊκών ομάδων.

Μην ξεχνάτε ότι οι διατάσεις θα πρέπει να είναι ήπιες, χωρίς πόνο και να εφαρμόζονται φτάνοντας τους μυς στο τέλος του διαθέσιμου εύρους τους, διατηρώντας αυτή τη θέση για 30 με 60 δευτερόλεπτα.

Έτσι απλά λοιπόν και μέσα σε 30 μόλις λεπτά, έχετε γυμνάσει τους μυς όλου του σώματος, συμπεριλαμβανομένης και της καρδιάς, χωρίς να έχετε κάνει κάποια ειδική προπόνηση και φυσικά χωρίς να σπαταλήσετε ούτε ένα cent!

Αν έχετε ακόμη τύψεις για το γυμναστήριο, προτείνουμε να πάτε μια βόλτα με τα πόδια, κάτι που θα σας κάνει σίγουρα καλό!

Από την Άλεξη Φλώρου
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MA in Leisure Studies, Personal Trainer

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

αρχική

 

Γυρίστε το Χρόνο Πίσω με Γιόγκα

Πολλoί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη γιόγκα για τη μείωση του άγχους και του στρες.

Στην πραγματικότητα όμως η γιόγκα προσφέρει πολύ περισσότερα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Όσοι χρησιμοποιούν τις ασκήσεις της γιόγκα δείχνουν και αισθάνονται νεότεροι, ενώ αποκτούν σημαντικά οφέλη, όπως βελτιώση της κυκλοφορίας του αίματος, ευλυγισία και ισορροπία στο σώμα.

διαβάστε περισσότερα

Loading
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον πληροφορίες, ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με την αντιγήρανση και τις ενότητες του site

 

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Ανακαλύψτε γιατί γερνάμε και πώς η Επανάσταση της Αντιγήρανσης έρχεται να σταματήσει αυτή τη διαδικασία!
Ελεύθερες Ρίζες: Η μεγαλύτερη αιτία της γήρανσης