Υγεία

 

Γελάστε με την Καρδιά σας!
Γέλιο: Ένα Σπουδαίο Αντιγηραντικό Φάρμακο

Γέλιο

Έχει διαπιστωθεί ότι το στρες προκαλεί πρόωρη γήρανση και πολλές άλλες ασθένειες που σχετίζονται με αυτό.

Επομένως, οτιδήποτε μας ανεβάζει τη διάθεση και μας μειώνει το στρες, κάνει καλό και στην υγεία μας.

Γι’ αυτό γελάστε και αξιοποιήστε αυτό το δώρο ζωής!

Χαμογελάστε και να είστε σίγουροι ότι θα φανείτε νεότεροι.

Το πολύ στρες επηρεάζει την υγεία και την ευεξία μας, και πολλές φορές την εργασία και την κοινωνική μας ζωή.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες της ζωής και τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογική και κατ’ επέκταση σωματική μας υγεία.

Καθώς μεγαλώνουμε, γινόμαστε καλύτεροι στο να γνωρίζουμε τί είναι αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και τί αυτό που μας αναστατώνει τη ζωή.

  • Το γέλιο διώχνει το συσσωρευμένο στρες, μας χαλαρώνει, μειώνει  το αίσθημα της κούρασης και δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας.
  • Απολαύστε λοιπόν τη ζωή και κάντε καινούργιους φίλους, δείτε αστείες ταινίες όταν βλέπετε τηλεόραση, κάντε ένα διάλειμμα από την ρουτίνα, βγείτε έξω και αναζητήστε το γέλιο και την διασκέδαση.

Παρόλο που η παρέα δεν είναι πάντα απαραίτητη για να γελάσουμε, έχει διαπιστωθεί ότι γελάμε κατά μέσον όρο 30 φορές περισσότερο με παρέα σε σχέση με τις μοναχικές μας στιγμές.

  • Σύμφωνα με έρευνες, το γέλιο είναι μεταδότικο, αφού οι άνθρωποι συνηθίζουν να μιμούνται τα συναισθήματα αυτών που βρίσκονται γύρω τους.
  • Το συχνό γέλιο προκαλεί αύξηση της παραγωγής ενδορφινών, φυσικών μορφινών που έχουν αναλγητική και χαλαρωτική δράση.
  • Επίσης, το γέλιο δραστηριοποιεί το αυτόνομο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του ελέγχει πλήθος λειτουργιών του οργανισμού μας, με αποτέλεσμα την καλύτερη πέψη, την μείωση του καρδιακού παλμού, αλλά και της αρτηριακής πίεσης.

Μελέτες έχουν δείξει ότι 20 δευτερόλεπτα γέλιου αντιστοιχούν για την καρδιά σαν τρία λεπτά γρήγορου βάδην.

Και μην σκεφτείτε ότι θα κάνετε ρυτίδες αν γελάσετε, γιάτι ακόμα και αυτό να συμβεί, είναι προτιμότερο από ένα ζαρωμένο μέτωπο.

Είναι στο χέρι μας αντί να παραπονιόμαστε, να αντιμετωπίζουμε με χιούμορ κάποιες δύσκολες ή πιεστικές καταστάσεις της ζωής μας, στο μέτρο του δυνατού, βλέποντας με μια άλλη οπτική γωνία τα γεγονότα, περισσότερο σαν μια πρόκληση παρά σαν μια απειλή.

Μπορούμε να δημιουργούμε άμυνες στην επίθεση του στρες, όταν κατανοούμε τι προκαλεί πίεση και ένταση στη ζωή μας, αλλά και με ποιούς τρόπους θα το αποφύγουμε ή θα το προσαρμόσουμε καλύτερα.

Αφήστε το γέλιο που υπάρχει μέσα σας να σας παρασύρει και να θυμάστε ότι δεν γελάμε λιγότερο όσο γερνάμε, αλλά γερνάμε επειδή δεν γελάμε περισσότερο!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

αρχική

 

Άνδρες - Γυναίκες

Συχνά παρατηρούνται συστηματικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στους άνδρες και στις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν.

Σε κάποιους η γήρανση χτυπά την πόρτα νωρίτερα, ενώ κάποιοι άλλοι δοκιμάζουν απότομη επιδείνωση της υγείας του σώματος και του δέρματος τους, καταλήγοντας έτσι στο συμπέρασμα ότι κανείς δεν μεγαλώνει με τον ίδιο τρόπο αλλά ούτε και στον ίδιο χρόνο.

διαβάστε περισσότερα

Loading
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον πληροφορίες, ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με την αντιγήρανση και τις ενότητες του site

 

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Ανακαλύψτε γιατί γερνάμε και πώς η Επανάσταση της Αντιγήρανσης έρχεται να σταματήσει αυτή τη διαδικασία!
Ελεύθερες Ρίζες: Η μεγαλύτερη αιτία της γήρανσης