Θεραπείες

Η Σημασία Ενός Όμορφου Χαμόγελου Σήμερα

Όμορφο Χαμόγελο

Κάθε μέρα βλέπουμε ανάμεσά μας πολλούς διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, κάποιους με σπασμένα δόντια, σκούρα δόντια, δόντια που λείπουν, ή απλά με ένα χαμόγελο που δεν είναι ελκυστικό.

Πολλοί από αυτούς, είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με την εμφάνιση του χαμόγελού τους και δεν έχουν κανένα πρόβλημα αυτοπεποίθησης.

Η αισθητική οδοντιατρική δεν απευθύνεται σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά σ’ εκείνους που ενδιαφέρονται για την εμφάνισή τους και την αισθητική τους παρουσία στην κοινωνία.

Η αισθητική οδοντιατρική ασχολείται με οδοντιατρικές διαδικασίες που το άτομο θέλει να κάνει στο χαμόγελό του και όχι με διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, όπως είναι οι απονευρώσεις, η αντιμετώπιση του πονόδοντου ή ακόμη και κάποια προληπτικά σφραγίσματα και καθαρισμοί.

Τεχνικά, η αισθητική οδοντιατρική ασχολείται με την αποκατάσταση ανωμαλιών στην περιοχή του στόματος, έτσι ώστε να βελτιωθεί η αισθητική παρουσία του χαμόγελου και του προσώπου γενικότερα.

Στην πραγματικότητα όμως, βελτιώνοντας την εμφάνιση κάποιων ανθρώπων που πιστεύουν ότι το χαμόγελό τους δεν είναι ελκυστικό, βελτιώνει και τη θέση τους στην κοινωνία, αφ’ ενός γιατί λόγω της μεγαλύτερης αυτοπεποίθησης που έχουν γίνονται πιό ευχάριστοι και κοινωνικοί, και αφ’ ετέρου γιατί οι άλλοι τους εκτιμούν περισσότερο και τους δίνουν μεγαλύτερες δυνατότητες επαγγελματικής επιτυχίας.

Από μεγάλες έρευνες που έχουν γίνει στην Αμερική, έχει βρεθεί ότι κάποιος με όμορφο χαμόγελο έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρει δουλειά και να κάνει μια επιτυχημένη οικογένεια.

Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα έχει να κάνει με μία ερευνα όπου πήραν τις φωτογραφίες προσώπων και έκαναν αλλαγές με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Όταν έδειχναν τη φωτογραφία μιας κοπέλας με κενό ανάμεσα στα κεντρικά δόντια οι ερωτηθέντες τη θεωρούσαν λιγότερο έξυπνη από όταν τους έδειχναν την ίδια φωτογραφία χωρίς το κενό!

Είναι αναμφισβήτητο ότι η κοινωνία μας εκτιμά θετικά την υγεία και την ομορφιά και ότι πολλές φορές κρινόμαστε από την πρώτη εντύπωση που δίνουμε.

Μιά πού το στόμα είναι συνήθως το πρώτο σημείο που μας κοιτά κάποιος όταν μιλάμε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η αισθητική οδοντιατρική, μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της προσωπικής και επαγγελματικής επιτυχίας ή αποτυχίας.

Οι δυνατότητες της αισθητικής οδοντιατρικής είναι μεγάλες και πάντα ο κεντρικός άξονας που πρέπει να ακολουθείται, είναι να γίνονται όσο το δυνατόν πιο συντηρητικές παρεμβάσεις, για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, χωρίς να βλάψουμε την υγεία των δοντιών μας, είτε βραχυπρόθεσμα είτε στο μέλλον.

- Η λεύκανση των δοντιών αποτελεί μια απλή, απόλυτα συντηρητική και σχετικά ανέξοδη μέθοδο βελτίωσης του χαμόγελου και αποτελεί την θεραπεία εκλογής, εάν το κύριο αισθητικό πρόβλημα είναι τα σκούρα δόντια.
- Το Bonding είναι μια επίσης συντηρητική διαδικασία, όπου συγκολλούνται πάνω στα δόντια πλαστικά υλικά που λέγονται σύνθετες ρητίνες, με σκοπό να γίνουν αλλαγές όπως είναι το κλείσιμο κενών, η τροποποίηση του σχήματος και του χρώματος, η αποκατάσταση καταγμάτων και άλλα.
- Τα ίδια περίπου προβλήματα και ακόμη πιο σύνθετα, μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις όψεις πορσελάνης, που είναι μια επίσης πολύ συντηρητική διαδικασία που απαιτεί, ανάλογα πάντα με το περιστατικό, ελάχιστο ή και καθόλου τρόχισμα των δοντιών.
Λεπτές φλούδες από πορσελάνη κατασκευάζονται και τοποθετούνται στα δόντια, δημιουργώντας έτσι την οπτική απάτη ότι τα δόντια είναι ίσια, λευκά, με τέλειο, νεανικό, αρρενωπό ή θηλυκό σχήμα.
Οι όψεις πορσελάνης είναι υπεύθυνες για πολλά από τα όμορφα χαμόγελα που βλέπουμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και στον καθημερινό κόσμο.
- Στην περίπτωση που τα δόντια είναι ταλαιπωρημένα, μπορούν να τοποθετηθούν ολοκεραμικές στεφάνες (θήκες) και γέφυρες, ή γέφυρες από ζιρκονία, αποκαταστάσεις που δεν έχουν μέταλλο και αποδίδουν άριστα την αισθητική των φυσικών δοντιών.
- Τέλος, εάν κάποιο ή και όλα ακόμη τα δόντια λείπουν, μπορούν να τοποθετηθούν εμφυτεύματα, ότι πιο κοντινό στα φυσικά δόντια του ανθρώπου, που μπορούν να αποκαταστήσουν την αναπηρία της έλλειψης δοντιών με εξαιρετικό τρόπο, λειτουργικά αλλά και αισθητικά.

Τα παραπάνω αποτελούν παραδείγματα, η αισθητική οδοντιατρική όμως περιλαμβάνει και πολλές ακόμη διαδικασίες, όπως είναι τα “αόρατα” λευκά σφραγίσματα, τα ένθετα πορσελάνης, οι πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις στα ούλα και διάφορα άλλα.

Έτσι, μπορεί ο καθένας να κάνει στον εαυτό του το δώρο ενός λαμπερού και νεανικού χαμόγελου.

Από τον Κωστή Γιαννακόπουλο, Οδοντίατρο
Διδάκτωρα και Επιστημονικό Συνεργάτη του ΑΠΘ, μετεκπαιδευθέντα στη Γενική και Αισθητική Οδοντιατρική στο Eastman Dental Center και State University of New York at Buffalo στις ΗΠΑ, email: info@smile-clinic.gr, www.smile-clinic.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

αρχική

 

Γελάστε με την Καρδιά σας

Έχει διαπιστωθεί ότι το στρες προκαλεί πρόωρη γήρανση και πολλές άλλες ασθένειες που σχετίζονται με αυτό.

Επομένως, οτιδήποτε μας ανεβάζει τη διάθεση και μας μειώνει το στρες, κάνει καλό και στην υγεία μας.

Γι’ αυτό γελάστε και αξιοποιήστε αυτό το δώρο ζωής!

Χαμογελάστε και να είστε σίγουροι ότι θα φανείτε νεότεροι.

διαβάστε περισσότερα

Loading
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον πληροφορίες, ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με την αντιγήρανση και τις ενότητες του site

 

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Ανακαλύψτε γιατί γερνάμε και πώς η Επανάσταση της Αντιγήρανσης έρχεται να σταματήσει αυτή τη διαδικασία!
Ελεύθερες Ρίζες: Η μεγαλύτερη αιτία της γήρανσης